Over Mij

Bake Off kandidate Greet vertelt waar zij hongerig van wordt.

Everybody’s got a hungry heart
Twee jaar geleden tijdens een optreden van Bruce Springsteen kocht ik een t-shirt met de titel van die song op en wist ik dat ik iets zou doen met die zin. Ik had op dat moment ontslag gegeven op mijn werk en moest vat krijgen op het idee dat ik volledig zelf kon kiezen wat ik nu ging doen met mijn leven. Dat boek had ik niet gelezen tijdens mijn studies filosofie.

Ik volgde op dat moment al 3 jaar patisserie-les in avondschool. Niet alleen mijn hart was hungry, maar de rest van mij ook. Die 4 uur per week waren de enige momenten dat ik uitsluitend bezig was met de ingrediënten die voor mij lagen en het recept dat gevolgd moest worden. Dat voelde ‘gezond’ aan, als ik dat woord mag gebruiken in deze context. Ik ging bakken een groter deel van mijn tijd geven. Dat was dan ook weer beslist.

Het afgelopen jaar heb ik geprobeerd om het allemaal samen te krijgen. Ik bespaar jullie de details, maar romantisch was het niet. Het was een onzeker chaotisch jaar dat is uitgemond in een fantastische nieuwe job en een deelname aan Bake Off Vlaanderen. The Hungry Heart wil ik gebruiken om te vertellen over: mijn favoriete recepten, mijn deelname aan Bake Off en alles anders waar ik hongerig van word. Hoewel ik het nooit zo mooi zal kunnen zeggen als Bruce.

Hungry Heart

Got a wife and kids in Baltimore, Jack
I went out for a ride and I never went back
Like a river that don’t know where it’s flowing
I took a wrong turn and I just kept going

Everybody’s got a hungry heart
Everybody’s got a hungry heart
Lay down your money and you play your part
Everybody’s got a hungry heart

I met her in a Kingstown bar
We fell in love. I knew it had to end
We took what we had and we ripped it apart
Now here I am down in Kingstown again

Everybody needs a place to rest
Everybody wants to have a home
Don’t make no difference what nobody says
Ain’t nobody like to be alone

(Bruce Springsteen)

Leave a Reply